Skip to main content

Over ons

Ruud en Agnes

In 1985 zijn wij, Ruud en Agnes Scheffers, begonnen met het kweken van Dracaena. Door gebrek aan voldoende goed uitgangsmateriaal vanuit Centraal Amerika zijn wij gaan experimenteren. Wij zijn zelf stekken gaan produceren in Nederland. In het begin stonden de Dracaena moederplanten nog in de volle grond, hiervan sneden we onze ‘eigen’ Nederlandse stekken. Na enkele jaren zijn we overgegaan naar het kweken op steenwol. Hierdoor gingen we van 375.000 naar bijna 1.500.000 stekken op dezelfde oppervlakte.

Door de tijd zijn we heel veel spontane mutanten tegengekomen. Hieruit zijn meer dan 15 rassen geselecteerd. Nog steeds kweken wij de meeste van onze eerste rassen, zoals Surprise en Lemon Lime. Sinds 1995 worden al onze Dracaena verkocht onder het Dragontree® Label.

Inmiddels worden ons Dragontree® assortiment op alle continenten geteeld. Voor een deel worden de Dragontree® soorten lokaal geteeld bij kwekers die hiertoe een productielicentie hebben getekend. Ook vanuit Nederland gaan onze stekken de hele wereld over via een netwerk van agenten die hiervoor een distributielicentie hebben getekend. Nog steeds wordt dit productie- en distributienetwerk uitgebreid.